Dania mięsne

Tortilla z kurczakiem, szpinakiem i serem Champignon

Tortilla z kurczakiem, szpinakiem i serem Champignon

Wykorzystany produkt:

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • 150 g świeżego szpinaku
  • 100 g sera Champignon
  • placki tortilla
  • oliwa z oliwek

Wykonanie

  1. Myjemy pierś z kurczaka i kroimy ją w kostkę.
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, a następnie smażymy na niej kawałki kurczaka przez 6-7 minut.
  3. Dokładnie myjemy liście szpinaku i rozkładamy je równomiernie na placku tortilla. Na placek nakładamy też ser Champignon.
  4. Kiedy kawałki kurczaka już się przysmażą, wkładamy je do tortilli i zawijamy placki w rulon.
  5. Tak zwinięte tortille wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą i pieczemy ok. 10 min. w 180 stopniach.

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

#tortilla #Champignon
Powrót